Portfolio uniikeista tuotteistamme – Palvelemme Lahdesta käsin

Olemme koonneet tälle sivulle portfolion suunnittelemistamme ja valmistamistamme tuotteista. Kerromme mielellämme lisää uniikeista tuotteistamme sekä palveluistamme. 

Palvelemme asiakkaita Lahden toimipisteeltämme käsin ympäri Suomen.

Ota yhteyttä

PÖÖ-PUOLAPUU

Lasten käyttöön suunniteltu, standardit täyttävä puolapuu


Asiakas halusi korvaavan tuotteen Itä-Euroopassa tuotetulle sen aikaiselle myyntiartikkelillensa. Aikaisempi lasten puolapuu oli kieltämättä aika veikeän näköinen, mutta myös halvahtava, eikä sopinut oikeastaan muualle kuin lasten leikkipaikoille. Muutaman päivän piirtelyn, sommittelun ja palautteen keräämisen jälkeen saavuimme yhteisymmärrykseen lopullisesta muodosta.


Tuote on valmistettu koivuvanerista CNC-koneistamalla. P-muodon ylijäämäympyrästä valmistetaan keinu. Koko on sovitettu niin, että vanerilevystä jää mahdollisimman vähän hukkaa, ja muotoilussa on otettu huomioon lasten halu kokeilla rajoja ja kiipeillä ties minkälaisissa kulmissa – turvallisuudesta kuitenkaan tinkimättä. Mitoituksessa otettiin erityisesti huomioon mahdolliset putoamiset, joissa kehonosat voivat jäädä puristuksiin. Tällaiset kulmat on eliminoitu, joten vakavankin vahingon sattuessa lapsi jää joko roikkumaan hallitusti tai putoaa mahdollisimman turvallisesti maahan. Materiaalit on ylimitoitettu reilusti ja ne kestävät helposti aikuisenkin painon.

PORTTI MALLIA VINO

Kahteen suuntaan vino portti, jonka täytyi sopia hyvin tarkasti portin pielien korkeus vaatimuksiin


Portissa itsessään ei ole mitään kovin ihmeellistä. Asiakkaalla oli suunnitelma tiedossa, joten tehtäväksi jäi vain mitoittaa moottorit ja keksiä, miten näin monimutkainen rakennelma saadaan menemään varmasti oikein ensimmäisellä yrittämällä. Lopulta työtä tehtiin kuin uuden Milanon puvun kanssa. Ensin otettiin mitat, joiden pohjalta tehtiin raakasuunnitelma ja määriteltiin muutamien senttien tarkkuudella, miltä lopputulos näyttää. Tämän jälkeen tehtiin muotti ja kulmajigit, joilla porttia pystyttiin rakentamaan ilman sovituskäyntejä. Puoliskot eivät ole identtiset, ja kulmat tekevät niistä sellaiset, että ne eivät näytä toimivan mitenkään yhteen, elleivät ne istu paikoillaan tai jigissä. Saranat luotiin myös erityisesti tätä projektia varten. Muutamalla sovituskerralla moottorien paikat viilattiin kuntoon ja portti maalattiin, minkä jälkeen kokonaisuus oli valmis ja istui paikoilleen kuin se olisi siihen varta vasten suunniteltu.

KAMERAKURKI KURKKIA

Halvin mahdollinen modulaarinen kamerakurki


Asiakas halusi kamerakurjen, joka tekee kaiken, mitä jopa kymmeniä tuhansia euroja maksava ammattiversio, mutta hinnan piti olla halpa. Syntyi halvimmasta teräksestä kasattu, vaijereilla jännityksessä pysyvä, halvimmalla Hong Kongin -narulla ohjattava, vanhoista työkoneista varastetuilla kammilla pyörivä, Olkiluoto 3 -työmaalta hylätyillä akseleilla/ruuveilla niiaava ja kehon painolla ohjattava ruma ankanpoikanen. 0,5–6 metrin puomi 1,5 metrin modulaaripaloilla antoi todella hyvän ulottuvuuden, ja romuraudasta kyhätyt painot antoivat todella tarkan tasapainonsäätelyn. Kun tämä kaikki laitettiin yhteen, lopputuloksena oli yhden hengen todella nätisti ohjattava kamerakurki.


Valitettavasti joutsenen ensilaulu oli sen viimeinen. Kurkea säilytettiin paloissa hallissa, jossa tehtiin siivousta, ja valitettavasti se oli niin rujon näköinen, että sitä luultiin kasaksi romua. Kurkkia lojui roskalavalla sateessa kaksi päivää, ja täysin suojaamattomat teräsosat ja säätöruuvit ruostuivat täysin kiinni. Koko koneesta tuli täysin käyttökelvoton. Valitettavasti budjetti ei riittänyt version 2.0 rakentamiseen.

HAMPPU-POKAALI

KK2020-kampanjalle suunnitellut ja valmistetut uniikit pokaalit


Pokaalit valmistettiin lahjoitukseksi Kieltolaki Kumoon 2020 -kampanjalle. Tarkoituksena oli tehdä jotain, mikä olisi täysin uniikkia ja sellaista, mitä ei ole aikaisemmin tehty. Näin syntyi idea käyttää hamppua raaka-aineena ja yhdistää luonnon monimutkaisuus metallin ikuisuuteen. 


Suomalaisesta hampusta tehtiin vahavalulla hopeasta kaksi nuppua, joiden yksityiskohdat ovat niin tarkat, että pystyt näkemään lehtien suonet ja paikoittain yksittäiset trikhomariinit. Nuput upotettiin mustaan eebenpuuhun, ja koko komeus kruunattiin hopealaatoilla. Nämä pokaalit komeilevat nyt kahden eniten kampanjaan huomiota tuoneen henkilön kotona.

ULKOLIIKUNTATELINE ONE

Pitkälle optimoitu ulkoliikuntateline


Asiakas halusi tuoda markkinoille oman crossfit-ulkoliikuntaräkin. Tarkoituksena oli tislata kilpailijoiden tuotteista parhaat ominaisuudet ja luoda jotain, mikä olisi yksinkertainen valmistaa ja äärimmäisen toimiva. Tästä syntyikin nimi One, koska teline on se yksi ainoa, jonka tarvitset ulkoliikuntatelineeksi. 

 

Telineessä mahtuu liikkumaan turvallisesti kuusi henkilöä yhtä aikaa, ja kahdeksan henkilöä on ehdoton yläraja. Erityistä huomiota kiinnitettiin yhtäaikaiseen treenaamiseen, etenemismahdollisuuksiin ja ergonomisiin korkeusvalintoihin. Tuote täyttää täysin ulos sijoitettavien liikuntalaitteiden standardit, ja turvallisuuteen on myös panostettu kiinnike- ja materiaalivalinnoissa. Telinettä on myös mahdollista ketjuttaa muiden valmistajan tuotteiden kanssa. Samalla kehitettiin uusi merkkaustapa, joka mahdollistaa tuotannolle nopean kasauksen ja vianetsinnän sekä asiakkaalle yksinkertaisen ja pomminvarman kasaamisen. 

 

Koko paketti tarjoaa saman tai paremman toiminnallisuuden kuin muut vastaavat tuotteet, ja sen jalanjälki on jopa 20 % pienempi kuin kilpailijoiden vastaavilla telineillä. Pienestä koosta huolimatta toiminnallisuus ei ole kärsinyt.